מכירים את זה שאתם מסיימים אימון והרעב פתאום עולה, ואז אתם מרגישים שמגיע לכם? מגיע לכם פינוק שווה שיאזן את הזיעה הרבה ושריפת הקלוריות, האם מי שמתאמן באמת יכול לאכול הכל מהכל? איזה אימון באמת שורף הכי הרבה קלוריות ולמה אנחנו לא רואים תוצאות מאימונים? היכונו לשבירת המיתוסים הכי גדולים בהקשר של שריפת קלוריות ושומנים.
- מתאמנים? תעמיסו!
המיתוס: מי שמתאמן יכול לאכול הכל מהכל ועדיין ישמור על משקל תקין
האמת: מתאמנים רבים מרגישים את הצורך בפיצוי לאחר האימון דרך המזון ורבים מהמתאמנים מבצעים פעילות גופנית רק בשביל שיוכלו להרשות לעצמם את הקינוח שחלמו עליו, אך האמת היא שזה לא נכון. כדי לרדת במשקל, אנחנו צריכים להגיע לגירעון קלורי. כדי לשמור על משקל תקין, אנחנו צריכים לאכול בדיוק כמו שאנחנו מוציאים. אם לאחר אימון בחדר הכושר שבו שרפנו 300 קלוריות, נאכל פיצה ועוגה שסך הקלוריות שלהן כ-800 קלוריות, אנחנו נעלה היטב במשקל.
מה עושים? חשוב להבין שלא בכל אימון אנחנו שורפים הרבה קלוריות ולכן אנחנו צריכים לשמור על מאזן קלורי נכון. דבר שיעזור לכם לאכול מעט יותר הוא להקפיד בשגרה על אימוני כוח. ככל שיש לנו יותר מסת שרירי בגוף, כך נשרוף יותר שומן במנוחה.
- אירובי לשריפת שומן וגוף חטוב
המיתוס: מי שיתאמן הרבה באימוני אירובי, יזכה בגוף חטוב.
האמת: סוגי האימון נחלקים ל-2: אירובי ואנאירובי. אירובי – כל האימונים שגורמים לנו להזיע הרבה, לשפר את הסיבולת לב ריאה. דוגמאות: הליכה, ריצה, אופניים, ריקוד, אליפטיקל ועוד. אימוני אנאירובי – אימוני התנגדות שמגדילים את נפח השריר או את סיבולת השריר. יש סברה שככל שנעשה יותר אימונים אירוביים כך נשרוף יותר שומן ונהיה יותר חטובים אך נמצא שאנשים שעושים בעיקר אימונים אירוביים מאבדים ממסת השריר שלכם וכתוצאה מכך הם יכולים לרדת במשקל אך בפועל להיראות פחות חטובים כי מסת השריר שלהם יחסית נמוכה.
מה עושים: כדי לרדת במשקל, אנחנו אכן צריכים את האימונים האירוביים בכדי להגיע לגירעון קלורי שלילי, אך כדי להשיג מראה גוף חטוב, יש לבצע אימוני כוח והתנגדות על מנת להגדיל את מסת השריר ושהשרירים יבלטו.
- מתאמנים ולא רואים תוצאות
המיתוס: אם אני אתאמן כל יום אני אשיג את התוצאות שלי, גוף חזק וחטוב.
האמת: אם תתאמנו כל יום, הגוף שלכם יותש ולא יספיק להתחדש ולהיבנות. מה זה אומר? כשאנחנו מבצעים אימון כוח למשל או אפילו אימון אירובי בעצימות גבוהה, אנו קורעים את סיבי השריר שלנו ומתישים אותו. מדובר בתהליך חיובי שכתוצאה מכך הגוף בונה סיבי שריר חדשים וחזקים יותר. אך אם נתאמן ביום שלמחרת שוב, נתיש אותו ולא ניתן לו לבנות את הסיבים מחדש.
מה עושים: אנחנו צריכים לעבוד עם תוכנית אימונים מסודרת שבה אין שריר שעובד באופן עוצמתי יום אחרי יום או באותו האופן. חלקו את ימי האימונים לשרירים שונים ואל תחששו לקחת מנוחות מהאימונים על מנת לצבור כוחות מחודשים ולהתאושש.
- אם מזיעים שורפים יותר
המיתוס: הזיעה היא זו שקובעת האם האימון אפקטיבי.
האמת: אין משמעות לכמות הזיעה שלנו ולקשר שלה לאפקטיביות האימון. זיעה יכולה להתגבר כאשר יש לנו הרבה רעלים בגוף, כשאכלנו יותר מדי או אפילו עקב עניין תורשתי. אנחנו צריכים לשאוף לאימון יעיל ולא לאימון שמזיעים בו. יכול להיות מצב שנעשה מספר פעמים את אותו האימון ובכל פעם נזיע בצורה אחרת, וזה תלוי במספר רב של גורמים.
מה עושים: עובדים עם תכנית אימונים שמתאימה לכם ולא מתבאסים אם לא הזעתם הרבה באימון כי אין לזה קשר לתוצאה.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא ל-3 בנים, מרתוניסטית ועיתונאית.